Tiger

Forgiftning

Tiger er en killing på ca 12 uger som tirsdag aften er blevet behandlet mod lopper. Da ejerene vågner onsdag morgen kan katten ikke bevæge bagkroppen, og er i kramper.

Tigers ejere bliver naturligvis forskrækkede og bekymrede, og skynder sig ind på klinikken med den sløje kat. Da de kommer ind på klinikken bliver Tiger med det samme sat i behandling.

Det viser sig at Tigers ejer er blevet anbefalet at behandle Tiger med et loppemiddel godkendt til hunde, men ikke godkendt til katte. Han har fået at vide at han med fordel kan købe en stor pakke, og fordele det på sine katte. Dette har resulteret i at Tiger sandsynligvis har fået en overdosis.

Der findes ikke nogen modgift mod en sådan overdosis, så det eneste man kan gøre er at behandle de symptomer Tiger har, og håbe på det bedste.

Efter symptombehandlingen er indledt, vaskes Tiger grundigt med en god hunde-og katteshampoo. Da han er meget sløj og samtidig delvis lam og i kramper ligger han helt stille mens 2 sygeplejersker skrubber og skyller. Efter ca 20 minutters badning bliver han pakket ind i håndklæder, tæpper og varmepuder.

Der bliver hele dagen holdt et vågent øje med Tiger, og hele personalet på klinikken krydser fingre for at hun får det bedre. I løbet af formiddagen stilner kramperne af, Tiger har dog stadig svært ved at rejse sig. Efterhånden som dagen skrider frem får Tiger det bedre og bedre,og efter nogle timer kan hun stå på bagbenene. Sidst på eftermiddagen kan hun gå, omend der er en del vaklen og slingren.

Næste morgen er Tiger helt normal, og kan igen komme hjem til sin familie.

Producenten af det loppemiddel Tiger blev behandlet med er orienteret.


MS okt. 10

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat