Pjevs har fået orm

Spolorm

Pjevs er en hankat på 8 måneder, som blev indlagt på klinikken til kastration.

Vi anbefaler altid at de patienter, som skal opereres, har fastet inden de kommer om morgenen. Mange bedøvelsesmidler kan give kvalme, og er maven fuld kommer man let til at kaste op.

Det var faktisk på den måde vi opdagede at Pjevs havde orm. For han kastede op da han blev bedøvet, og i det han kastede op var der spol-orm. Det var lange, "spaghetti-agtige" orm.

Ormene kan svække katten, og er jo også temmelig ulækre, så det var oplagt at give Pjevs en ormekur. Orm kan smitte fra kat til kat, men især får katten spolorm fra de dyr (mus og fugle) den kan fange og spise. Bændelorm overføres på samme måde fra byttedyr til kat.

Reglerne for udlevering af ormekur følger reglerne for udlevering af medicin generelt: det er ikke tilstrækkeligt, at man har set orm hos sin kat. Dyrlægen skal have set katten indenfor de seneste 3 måneder for lovligt at kunne udlevere ormekur.

Vi prøver at huske at tale om ormebehandling, når katten alligevel er på klinikken til det årlige sundhedseftersyn. Ved den lejlighed er det fuldt lovligt at udskrive recept på ormekur, som gælder hele det kommende år.

Se mere om orm hos katte her.

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat