Masi - hormonforstyrrelser

Masi

Masi var kun 7 måneder, da hun kom i løb første gang og var meget påvirket af det. Gik og pev, holdt op med at spise, sov med/på sine bamser og mine sko, producerede mælk og ville ikke ret gerne med ud at gå, da hun jo skulle passe "hvalpene".

Da det hele var ovre var det somom vi fik vores lille hund igen for en stund, men efter små 6 måneder så havde vi balladen igen.

Og nu var hun også plaget af epilepsi anfald. Vi var virkelig kede af det og meget bange for at miste vores elskede Berner.

I mellemtiden fandt vi en bule mellem to af de nederste brystvorter og dyrlæge Jens var bekymret. Han mente det var en tumor. Vi aftalte, at hun skulle have den fjernet sammen med livmoder og æggestokke, så snart løbetiden og "hvalpe pjattet" var overstået, da det ville formindske risikoen for flere tumorer betragteligt.

Da dagen oprandt og Masi skulle opereres kunne vi ikke finde tumoren, men dyrlæge Jens lovede, at kigge ekstra godt efter,når de fik lukket op.

De fandt ingen kræft, men en masse cyster på Masi's æggestokke og alt blev fjernet. Desuden fik hun lavet en udvidet blodprøveprofil, for at se om der var mere at komme efter. Det var der ikke - Masi bliver frisk og rask igen. Heldigvis.

I dag er det 4 dage siden og hun klare det SÅ flot. Den første nat var hård. Hun havde det skidt og jeg sad hos hende hele natten. Men nu er hun den glade, smukke, legesyge og super tillidfulde hund igen. Problemet er kun at holde hende i ro, så såret kan hele rigtigt.

De første 15 måneder af hendes liv har præget af hormonelle rutscheture, al fortidlige løbetider og komplikationer heraf, men hun er den mest fantastiske, positive og tillidsfulde hund, så vi ser lyst på fremtiden og glæder os til at være sammen med hende de næste mange år.

Og så glæder vi os til at komme til træning igen, ned og lege med Dezmo, Cocio og Oscar.

Brith Skovmøller

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat