Holger - ondt i maven

Forvekslede legetøj med mad

Holger – en normalt glad og legesyg 13 uger gammel killing kom mandag ind på dyreklinikken. Han var sløv, havde mistet legelysten og havde kastet op hele natten, b.la. et stykke fra et gummidyr. (Et gummidyr egnet som menneskelegetøj)

Ejerne havde kun haft ham i 10 dage, men var faldet for hans venlige og kærlige sind.

Dyrlægen kunne mærke et fremmedlegeme inde i tarmen på Holger og aftalte med ejeren at de skulle komme igen dagen efter til røntgen eller operation hvis det ikke var kommet ud af sig selv. Han fik væskebehandling som vi håbede kunne kvikke ham lidt op.

Næste morgen mødte Holger og ejer igen op på klinikken. Holger var blevet lidt friskere og han kastede ikke op længere, men han havde stadig ikke fået sin legelyst tilbage. Dyrlægen kunne mærke at fremmedlegemet stadig var inde i tarmen. Han blev indlagt og dyrlægen og veterinærsygeplejerskerne holdt øje med ham hele dagen. Han havde mistet æde- og drikkelysten, men det lykkedes at få lidt væske og vådfoder i ham. Han fik taget røntgenbilleder hvor man kunne se at det sad i tyktarmen - det ville derfor ikke være nødvendigt med operation. Dyrlægen fik manipuleret med fremmedlegemet og Holger var sidst på dagen i stand til at presse det ud, med lidt hjælp.

Holger er et eksempel på hvor farligt det kan være for katte og hunde at spise legetøj. Sørg derfor altid for at give dit kæledyr noget legetøj egnet til dyr og noget legetøj der ikke er muligt for dem at spise. Hunde og katte, specielt hvalpe og killinger, er meget nysgerrige og spiser gerne alt de kan komme i nærheden af.

Holger er i dag kommet sig fuldstændig og er igen en fræk lille legesyg killing.

Maria Holm, veterinærsygeplejerske-elev.

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat