Cleo har det skidt

Cleo

Det er onsdag morgen på Rynkeby Dyreklinik da telefonen ringer. I den anden ende af røret er en meget bekymret ejer

Hendes dejlige amerikanske staffordshire terrier, Cleo, har det rigtigt skidt. Hun får en tid med det samme - og kort efter ankommer en sløj Cleo og hendes ejer på klinikken. Cleo er 9 år, og de sidste par dage har hun været lidt sløj, har ikke spist ret meget og har drukket mere end normalt. Da det er meget varmt udenfor har ejeren troet at det er pga vejret at Cleo har været lidt "flad", men i løbet af natten er der kommet noget gulligt flåd fra skeden, og derfor står Cleo nu i Rynkeby. Cleo har høj feber, og da dyrlægen mistænker en livmoderbetændelse, bliver hun scannet. På scanningen ses en tydelig fortykket og hævet livmoder fyldt med væske. Cleo bliver indlagt med det samme, hun får væske i et drop og bliver lagt i fuld narkose. Efter en barbering og rengøring af maven bliver Cleo flyttet ind i operationsstuen - hun er stadig på drop og bliver overvåget af en monitor som måler blodtryk og ilt i blodet. Derudover holder en sygeplejerske løbende øje med hende under operationen. Dyrlægen fjerner hele livmoderen, og lukker såret igen. Livmoderen er, som mistænkt fyldt med betændelse. Cleo vågner langsomt fra narkosen, og samme eftermiddag bliver hun sendt hjem. 2 dage efter er Cleo helt på toppen, og næsten ikke til at holde i ro.

Symptomer på infektioner i kroppen : Dyret er varmt, drikker mere vand end normalt, er træt og ugidelig, og spiser mindre.

En varm snude er ikke nødvendigvis et tegn på infektion!

Mette Søgaard, veterinærsygeplejerske

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat