Bastian - dårlige tænder

Dårlige tænder

Bastian er en lille pomeranier på næsten 12 år, han har altid været livlig og fuld af ballade, men gennem de sidste 6 mdr. har humøret langsomt ændret sig.

Han vil ikke længere lege, han vil kun spise vådmad, og er desuden blevet en smule aggressiv.

Bastians ejere har tilskrevet ændringerne hans høje alder, men da han begynder at blive mere aggressiv beslutter de sig for at tage ham til dyrlægen.

De er forberedt på at det måske kan være Bastians sidste besøg hos en dyrlæge, og er derfor meget kede af det da de ankommer.

Også overfor dyrlægen reagerer Bastian aggressivt, men det lykkes dog at få kigget ind i munden på ham. Tænderne ser ikke for gode ud, og han lugter meget grimt fra munden.

Dyrlægen forklarer at dårlige tænder sagtens kan være årsag til Bastians humørændring, og foreslår at få tænderne renset.

Når vi renser tænder på kæledyr foregår det altid i fuld narkose, på den måde kan vi rense og polere tænderne grundigt.

Bastian bliver indlagt med det samme, bliver bedøvet, og da han sover bliver der igen kigget på tænderne.

Der er et tykt lag tandsten på alle han tænder, og tandkødet er meget rødt og hævet, der er ingen tvivl om at Bastian har haft ondt i tænderne.

Dyrlægen starter med at rense tænderne for tandsten ved hjælp af ultralyd, mange af Bastians tænder sidder løst og er meget dårlige. De dårlige tænder bliver trukket ud, og de resterende bliver renset grundigt, og herefter poleret med pimpsten for på den måde at gøre tænderne glatte, og forhindre ny tandsten i at dannes.

Inden Bastian vågner får han noget smertestillende og antibiotika.

Om eftermiddagen kommer Bastians ejere og henter ham,  de får antibiotika og smertestillende med hjem.

To uger efter ringer Bastians ejere og fortæller at Bastian er blevet som hvalp igen, han leger, er aktiv og er ikke længere aggressiv.

Mette Søgaard, Veterinærsygeplejerske på Rynkeby Dyreklinik.

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat