Balou - ondt i maven

Balou

Balou er et stort gadekryds på 2 år, han er en meget nysgerrig, intelligent og legesyg hund, men desværre har han en dårlig vane : han spiser alt han kan komme i nærheden af.

Denne dårlig vane har tidligere bragt Balou i problemer, han har blandt andet præsteret at spise en hele plade ubagte boller, med det resultat at han fik meget ondt i maven, og blev lidt beruset da bolledejen begyndte at gære i hans mave.

Denne gang er problemet dog noget større : Balou har spist en strømpe som nu har sat sig fast i hans tarmsystem.

Da han ankommer til klinikken er han uoplagt, sløj, og har kastet op i et par dage. Han har desuden ikke villet spise ret meget, og har slet ikke haft afføring i flere døgn. I første omgang er hverken ejer eller dyrlægen klar over at han har spist en strømpe, men pga hans dårlige vane med at spise ting og sager, og de symptomer han har, beslutter dyrlægen at indlægge Balou til røngtenundersøgelse.

Det første Røntgenbillede bliver taget, og det viser en masse luft i tarmene, men da strømpen ikke er røntgentæt, kan den ikke ses på billedet. For at bekræfte mistanken om at der sidder noget og blokerer tarmsystemet er vi nødt til at lave en såkaldt kontrastundersøgelse. Ved en sådan undersøgelse fodrer man hunden med en milkshakelignende væske, som er røngtentæt. Herefter tager man løbende røngtenbilleder af hundens mave, for at se om væsken passerer som den skal. I Balous tilfælde var det tydeligt at væsken ikke kunne komme forbi strømpen som lå i første del af tarmsystemet.

Mistanken om at der sidder noget og blokerer er nu bekræftet, og vi bliver nødt til at operere fremmedlegmet (altså strømpen) ud. Balou bliver med det samme lagt i fuld narkose, og fordi han er sløj og dehydreret får han også lagt et væskedrop .

Under hele operationen er Balou under overvågning af en veterinærsygeplejerske, og da strømpen er fjernet, og Balou er syet sammen vågner han langsomt op fra narkosen igen.

4 timer efter operationen kommer Balous ejere og henter ham, og selvom han er træt og nyopereret, har han det allerede bedre end han havde da han ankom om morgenen.

Samme aften spiser Balou med stort velbehag, og nu, en uge efter operationen er han helt på toppen igen

Mette Søgaard, veterinærsygeplejerske

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat