Abu med ganespalte

Ganespalte

Her er Abu, en herlig New foundlænder på bare 14 uger. Han er født med ganespalte, og i tirsdags blev han derfor opereret i ganen.Ganespalte opdages som regel når hvalpen er nyfødt. Hvalpen vil ikke være i stand til at sutte normalt, og der vil komme mælk ud af næseborene. Hvalpen vil derfor ikke vækstmæssigt kunne følge med de andre hvalpe i kuldet, og oftest trives den så dårligt at man bliver nødt til at aflive.

Således gik det heldigvis ikke med Abu.

Da Abu var helt lille havde han svært ved at die, men med ejers hjælp, og en sutteflaske lykkedes det at få ham flasket op.
Hos Abu har de 2 sider i ganen overlappet hinanden, så selvom der har været en spalte, så har den ikke været synlig.
I mandags blev ganespalten synlig (se billedet), sandsynligvis fordi han er blevet større og siderne på spalten derfor er vokset fra hinanden, og ikke længere kan lappe henover hinanden. Heldigvis er Abus ejer meget opmærksom, og opdagede spalten med det samme.
Tirsdag blev Abu opereret, og i dag var han til kontrol.
Resultatet er blevet rigtigt flot, og når stingende kommer ud er Abus gane helt normal.
Vi ønsker Abu alt godt fremover 😊🐕🐶

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat