Medicin på nettet

På internettet kan man relativt let finde hjemmesider, som forhandler medicin til dyr.

Vi kan ikke anbefale, at man køber medicin via nettet.

For det første kan det være svært at overskue, hvad man får, hvis man blot bestiller medicin til en bestemt sygdom.

Man skal vide, hvad medicinen virker på; hvilke organer, den virker i; er der bivirkninger og er der sygdomme man aldrig må bruge den til? Det er jo en væsentlig del af dyrlægeuddannelsen at kunne tage stilling til dette på en betryggende måde. Forkert brug af medicin kan forværre sygdommen, give alvorlige bivirkninger og måske hindre, at korrekt medicin virker på et senere tidspunkt.

Men hvad nu hvis man køber noget man kender? så må det vel være sikkert?

Det kan man desværre heller ikke regne med. Selvom navnet er det samme, og pakken ser ud som den, man kender, behøver det ikke være i orden.

Måske er det en tablet fremstillet i fx Indien, og som ikke indeholder noget virksomt stof eller i værste fald indeholder noget, dyret ikke kan tåle. Især indenfor medicin til mennesker er der en del sager med kopi-medicin, som i mange tilfælde er farlig.

Den medicin, man får hos dyrlægen eller på apoteket, er gennemkontrolleret og fra kendte producenter. Det giver meget stor sikkerhed for den rigtige virkning.

Resistensproblemer opstår, hvis man giver en forkert behandling enten i form af forkert medicin eller forkert behandlingsperiode. Det skader på sigt såvel alle dyr som alle mennesker.

Vi opfordrer til, at man aldrig selv skaffer medicin af ulovlige kanaler.

Fagdyrlæge Poul Borch Nielsen, maj 2014.

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat