For snævre næsebor

Mange hunde af de racer, man kalder brachycefale (med kort snude) som fx fransk bulldog og mops, har besvær med vejrtrækningen.

Ofte har de både meget små næsebor og en tunge, som fylder for meget. Det medfører både "snorke-lyde" i forbindelse med vejrtrækningen, men også, at hunden har besvær med at få luft nok. I længden kan det betyde dårlig livskvalitet, manglende evne til at motionere samt følgerne af dette.

På billedet ses tydeligt forskellen mellem det lukkede og det opererede næsebor.

Tungen kan vi ikke ændre. Men det er let at foretage en lille operation, så næseboret bliver større. Virkningen på vejrtrækningen er ofte, at den bliver dramatisk forbedret. Kan åbningen i næseboret blot øges 50% giver det uendelig meget mere luftgennemstrømning og dermed meget bedre velbefindende og livskvalitet.

Indgrebet kan foretages allerede fra hunden er 4-6 måneder gammel. Jo tidligere man skaber bedre vejrtrækning, jo bedre effekt vil det have. Under indgrebet er hunden naturligvis under fuld bedøvelse og smertebehandlet.

Kontakt os gerne for vurdering af, om din hund kan have gavn af næsebors-operationen.

Dyrlæge Johanne Aakjer.

Abonner på forebyggende pleje og sundhed Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan® får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

Læs mere og kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat